fbpx

Varmt välkommen till Eviga Akademin, som är en religiöst och politiskt obunden och idéell utbildningsverksamhet. Vi anordnar studiecirklar, kurser och evenemang med utgångspunkt från det andligt vetenskapliga verket Tredje testamentet, författat av den danske visionären Martinus (1890-1981).  

Målet är att göra verket mer lättillgängligt för en större krets, och ge de intresserade möjlighet att fördjupa sig och erbjuda en mötesplats för de som intresserar sig för verket.

Namnet Eviga Akademin är inspirerat av antikens filosofiskolor, som t.ex. Platons och Aristoteles akademi. Dessa existerade i århundraden efter filosofernas död, och arvet efter dem har influerat den västerländska kulturen under tusentals år. Tanken är att arvet efter Martinus ska kunna leva kvar på samma sätt, och bidra till att skapa en humanare och fredligare värld. 

Jag som startat Eviga Akademin heter Daniel Lundberg och bor i Västerås. Här anordnar jag studiecirklar och kulturevenemang om Tredje testamentet i samarbete med NBV. Jag är även delaktig i andra sammanhang kopplat till Tredje testamentet, som föredragshållare, kursledare och informatör.

(Bild: Platon i sin akademi, teckning efter målning av Carl Johan Wahlbom (ur Svenska Familj-Journalen). Från wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Platon )