Video: Ett samhällsystem för framtiden


Martinus beskriver i sitt verk hur han menar att framtidens samhälle kommer utformas, för att tjäna alla jordens människors väl på planeten. Det kommer vara ett pengafritt samhälle, där alla människorna delar rättvist på både jordens resurser och det arbete som krävs för att föräldla dessa till glädje och välsignelse för alla. Dessutom beskriver han hur maskiner allt mer kommer automatisera arbetet, så att människan i allt större grad kan befrias detta, och istället kan fokusera på att leva för att älska varandra. Forskaren och uppfinnaren Jaque Fresco arbetade hela sitt liv med att utforma ett nytt samhällssystem, som kunde ersätta det nuvarande, och lösa världens problem som krig över resurser, orättvis resurs fördelning, fattigdom och världssvält. Hans lösning liknar väldigt mycket det som Martinus beskrev, ett pengafritt samhälle, eller det som brukar kallas för en resursbaserad ekonomi, därför vill jag lyfta fram denna dokumentär om Jaque Frescos arbete, som jag symatiserar mycket med.

 

Peter Joseph, skaparen av de omtalade Zeitgeist-filmerna, presenterar här kortfattat en modell för framtidens globala resurshantering och samhällssystem, en resursbaserad ekonomi, vilket på flera punkter rent praktiskt är i linje med det Martinus beskriver i Livets Bog som framtidens samhällssystem. Läs Livets Bog 1, st 106-117: http://www.martinus.dk/sv/tt/index.php?bog=51&stk=105

Daniel Lundberg

När jag hittade Tredje testamentet på biblioteket på 90-talet var det som om en slöja lyftes från mina ögon. Här fann jag svaren på alla existentiella frågor jag burit på, och mycket mer än så! Det har gett mig så otroligt mycket inspiration, glädje och hjälp i livet, och detta vill jag gärna dela med mig av till andra. Mitt syfte med denna sida är därmed att göra detta verks tankegods mer lättillgängligt för allmänheten, genom kortfattad information och pedagogiska sammanfattningar. Sidan är under ständig utveckling för att uppfylla detta syfte. Jag vill hälsa dig varmt välkommen!

More Posts

Follow Me:
Facebook

Lämna en kommentar